Het belang van natuurlijke, lekkere kruiden voor een goeie spaghettisaus!

Ik geef het toe, ik ben niet zo’n held in de keuken. Het is niet dat ik het niet graag doe, maar ik neem er graag mijn tijd voor en daar ontbreekt het in de week wel eens aan. In het weekend ga ik wel eens aan de slag met potten en pannen. Iedereen in mijn omgeving is altijd dolenthousiast over mijn spaghettisaus. En ik wil nu niet stoefen, maar die is inderdaad echt wel goed. De tomatensaus Spaghettidie je bij spaghetti eet, wordt naar mijn bescheiden mening al te vaak verwaarloosd. Let op: kant-en-klaar saus van een degelijk merk kan lekker zijn, maar een doosje tomatenpuree of – erger nog – ketchup zijn géén spaghettisaus!

Ik wil niet teveel van mijn geheimen prijs geven natuurlijk, maar ik wil toch wel een paar tips met jullie delen! Twee factoren zijn belangrijk voor een goede saus, en dat zijn de verse groenten en de kruiden. Tomaten vormen natuurlijk het basisingrediënt, maar vergeet niet dat een paprika ook bijdraagt tot de smaak! Stoof deze samen met wat gesnipperde ui en een teentje knoflook, en voeg nadien het gehakt toe. Pas daarna gaan de tomaatjes erbij. Terwijl de saus staat op te warmen, begin je te kruiden. En met kruiden bedoel ik goede kruiden! Niet zomaar wat rommel die je in grote potten kan kopen, maar gedroogd en verpakt met liefde. Oregano, paprikapoeder en provence-kruiden zijn mijn toppers voor een lekker afsmakend geheel. Zeker oregano zorgt voor die typisch Italiaanse smaak – en vooral geur! Hmmm… Ik haal al mijn natuurlijke kruiden bij de Kruiderij in Antwerpen en daar hebben ze echt supergoede kwaliteit in simpele plastieken pakjes – maar ook bij Delhaize en sommige kleine natuurwinkels hebben ze vaak goeie kruiden.

Mensen onderschatten dat zowat kleine blaadjes echt het verschil kunnen maken. En gedroogd is daarom niet slechter: de smaak wordt op die manier ultiem geconserveerd en zelfs nog versterkt. Ook basilicum, tijm en rozemarijn werken perfect in een spaghettisaus: deze zorgen voor een zachtere smaak. En een laurierblad van bij het begin toevoegen geeft een heel speciale smaak, moet je echt eens proberen!

Misschien is het dat wat mensen zo leuk vinden: bij mij is geen enkele saus hetzelfde als vorige keer! Ah ja, en niet vergeten hé, spaghetti moet al dente – en als ’t kan met een pastamachine gemaakt natuurlijk. Ik maak mijn pasta zelf, alles gekocht bij PastaWereld, een leuke webshop vol pastaspullen!

One thought on “Het belang van natuurlijke, lekkere kruiden voor een goeie spaghettisaus!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *