Tips om een goed CV te schrijven

Een goed cv is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Het is een document dat je gebruikt om je ervaring, kennis en vaardigheden aan werkgevers te presenteren. Een goed cv kan helpen om je te onderscheiden van andere sollicitanten en kan ervoor zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je zorgt natuurlijk best ook voor een goede motivatiebrief.

goed CV schrijven

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij het schrijven van een cv:

  1. Zorg ervoor dat je cv op één pagina past. Werkgevers hebben vaak niet veel tijd om cv’s te lezen, dus houd het zo kort mogelijk. Als je ervaring hebt die relevant is voor de baan waarvoor je solliciteert, is het oké om twee pagina’s te gebruiken.
  2. Gebruik een duidelijke opmaak en een gemakkelijk te lezen lettertype. Zorg ervoor dat je cv er professioneel uitziet en makkelijk te lezen is.
  3. Voeg een professioneel profiel toe aan het begin van je cv. Dit is een korte samenvatting van je ervaring en vaardigheden die relevant zijn voor de baan waarvoor je solliciteert.
  4. Voeg een lijst toe van je werkervaring en opleiding. Zorg ervoor dat je deze lijsten chronologisch opstelt, zodat werkgevers snel kunnen zien wat je hebt gedaan. Vermeld vooral de functies die relevant zijn voor de baan waarvoor je solliciteert.
  5. Voeg een lijst toe van je vaardigheden en competenties. Vermeld zowel harde vaardigheden, zoals specifieke software die je kunt gebruiken, als soft skills, zoals communicatievaardigheden.
  6. Voeg eventuele certificeringen of speciale opleidingen toe die je hebt gevolgd. Dit kan je ervaring en kennis versterken.
  7. Voeg eventuele nevenactiviteiten of vrijwilligerswerk toe. Dit kan werkgevers laten zien dat je meer bent dan alleen je werkervaring.
  8. Zorg ervoor dat je cv geen fouten bevat. Laat het door iemand anders nalezen voordat je het verstuurt.
  9. Maak gebruik van specifieke, meetbare, behaalde, realistische en tijdgebonden (SMART) doelen om je ervaring en vaardigheden te beschrijven.

Heel erg veel succes, hopelijk kunnen mijn negen tips je helpen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *