Reiki meditatie: leer meer balans te krijgen met deze technieken

Het vinden van de staat van vrede is een manier om in staat te zijn met meer gezondheid en harmonie te leven. Het is de zoektocht naar de zorg voor je lichaam, geest, hart en energie. Dit brengt spiritueel evenwicht en laat de persoon open om het huidige moment intenser te beleven. Twee wegen, meditatie en Reiki, zijn reeds goed bekend. Maar hoe zit het met de verbintenis tussen hen? Dit is de Reiki meditatie!

Heb je er ooit van gehoord? We zullen je laten zien hoe krachtig Reiki meditatie kan zijn en ontelbare voordelen kan brengen in je zoektocht naar innerlijke vrede. Lees verder!

reiki meditatie

Reiki en meditatie

vrouw reiki meditatieWe kunnen Reiki definiëren als energetische genezing door het gebruik van energie en levenskracht, gecombineerd met onvoorwaardelijke liefde. Het bestaat uit een oosterse methode die erop gericht is de chakra’s te harmoniseren en onze energieën in evenwicht te brengen. De persoon kan het op zichzelf aanbrengen of het van een andere persoon ontvangen.

Meditatie is de zoektocht naar een diepe staat van vrede en hoger bewustzijn, die wordt bereikt door het lichaam te ontspannen en zich los te maken van gedachten en afleidingen van het dagelijks leven. Er zijn vele vormen van meditatie, maar ze hebben allemaal tot doel onze geest alert te houden en open te staan voor het bewustzijn van het huidige moment.

Reiki meditatie en de zoektocht naar innerlijke vrede
Reiki meditatie harmoniseert alle toestanden van ons lichaam: mentaal, fysiek, spiritueel of emotioneel. Het helpt jouw algemeen welzijn en gezondheid te verbeteren en jouw energie in evenwicht te brengen. Maar het is de moeite waard te zeggen dat de toepassing ervan discipline, zelfkennis en veel oefening vereist.

Het individu moet de methode grondig bestuderen om ze op zichzelf en op anderen toe te passen. Dit komt omdat de techniek jouw vitale energie doet vermengen met de energetische kracht van een andere persoon, en kennis is nodig om de gewenste genezing te bereiken.

Reiki lessen worden ook wel inwijding genoemd. Pas na het doorlopen van dit leerproces kan iemand Reiki op een ander toepassen.

De toepassing van Reiki meditatie

In een van de methoden om meditatie te bereiken met behulp van Reiki energiestroom (d.w.z. onze levenskracht), is de eerste stap te gaan liggen of zitten in een comfortabele houding. Het is interessant om wat ontspannende muziek te gebruiken om het proces te helpen.

chakra's meditatieAdem diep en langzaam, met aandacht voor deze beweging. Trek lucht naar binnen door je neus en naar buiten door je mond. Concentreer je dan op je ademhaling en ontspan je hele lichaam. Begin met je hoofd, ga dan naar je gezicht en naar beneden naar je nek, schouders, armen, buik, benen en voeten. Herhaal het proces van beneden naar boven. Meer ontspanningsoefeningen kan je hier vinden.

Nu is het tijd om je ademhaling om te keren, dat wil zeggen, lucht in te zuigen door je mond en uit te ademen door je neus. Terwijl je dit doet, kun je je zeven chakra’s visualiseren. Stel je voor dat elk van hen verlicht wordt door een gouden of wit licht.

Tenslotte, laat deze energie zich verspreiden door je aura. Wanneer je voelt dat je lichaam en geest energie krijgen van de Reiki meditatie, kun je langzaam beginnen je lichaam te bewegen en terug te keren uit die staat waarin je je bevond.

Reiki meditatie combineert twee kostbare technieken van energetische harmonisatie op zoek naar innerlijke vrede. Met training, discipline en begeleiding, kun je hoge niveaus van concentratie en genezing van je levenskracht bereiken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *