Het belang van het internet voor de beginnende ondernemer

Sinds de jaren 2000 heeft een internetaansluiting onze bedrijven steeds meer beïnvloed. Externe communicatie, interne communicatie, informatie zoeken, e-mails van werknemers, bedrijfsmodellen die er volledig op gebaseerd zijn… Bedrijven lijken niet zonder het internet te kunnen.

Maak je onderneming zichtbaar

Dit is een van de belangrijkste redenen voor een internetaansluiting in je bedrijf. Ruim zeventig procent van de KMO’s vindt dat het noodzakelijk voor een bedrijf om een showcase-site te hebben. Door de aanwezigheid op het web kun je zichtbaar zijn voor je klanten en hen toegang geven tot je catalogus van producten / diensten en je contactgegevens. Sinds 2010 is de tijd die de consument aan dit medium besteedt groter geworden dan de tijd die hij aan de televisie besteedt. Het is begrijpelijk dat bedrijven daar steeds vaker aanwezig willen zijn.

Website analytics

Communiceer

Communiceren via speciale e-mailings, reclame, Adwords-campagnes is nu een klassieke praktijk voor bedrijven die niet aarzelen om er een deel van hun communicatiebudget aan te besteden. Zij blijven zich ervan bewust dat een aanwezigheid op het web niet voldoende is om zichtbaar te zijn en te worden herkend. Media zoals televisie of de pers beïnvloeden in grote mate de beslissingen van de consument en de beruchtheid/geloofwaardigheid van het merk en worden op grote schaal opgepakt en gekopieerd … door het web.

Een gemeenschap verenigen

Werken via sociale netwerken is een echt beheersinstrument geworden. De aanwezigheid op Twitter, Facebook is gemeengoed geworden voor bedrijven die willen communiceren. Het is een echte must voor bedrijven die zich hebben moeten aanpassen aan het beheer van deze tool, maar ook om hun e-reputatie te controleren.

sociale media facebook

Een verkoopinstrument

Het zal zijn opgevallen dat de websites van bedrijven steeds meer e-commerce sites worden om hun producten/diensten te verkopen. De aanvankelijke terughoudendheid van consumenten om hun blauwe kaart in te voeren heeft plaatsgemaakt voor gecontroleerd vertrouwen. Beveiligingstools zoals Paypal en andere veilige platformen zijn verschenen.

Bron van informatie

Het wordt gebruikt om te communiceren met de buitenwereld, maar ook om te zoeken naar bronnen voor intern gebruik. Het stelt je in staat om te zoeken naar een leverancier, maar ook om ze te vergelijken in termen van prijs. Maar dat is nog niet alles, het wordt ook gebruikt om de mening van andere consumenten te peilen en om zich te informeren over concurrentie, vernieuwingen, … Het is een echte bron van informatie voor bedrijven.

Intern communiceren

De implementatie van het web om met je team te communiceren via het internet is gemeengoed geworden. Gtalk, Skype, Msn… Zoveel programma’s die klassiek zijn geworden op bedrijfscomputers. Bovendien is e-mail nu een klassiek instrument voor interne communicatie. Het wordt niet alleen gebruikt voor het verzenden van documenten, maar ook voor noodzakelijke informatie. Over documenten gesproken: zelfs de printer op kantoor werkt nu al op Wifi!

businessplan

Een werkinstrument

Interne managementsoftware wordt steeds meer verbonden met het internet. Boekhoudsoftware, het delen van informatie, e-mails… zijn nu allemaal aangesloten. Internetstoringen worden een echte plaag voor bedrijven die verlamd kunnen raken als er geen internetverbinding is.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *